top of page

בידוד תרמי

Thermo Natur logo
thermo natur

קומביינר המפ + יוטה הוא החומר עם הקיבולת האנרגטית הגבוהה ביותר מכל חומרי הבידוד התרמי.

בידוד המפ

 סיבי המפ הם החלופה הטבעית והידידותית ביותר לסביבה ליישומים תעשייתיים.

מוצרים

Green Orchard

שאלות מנחות לבחירת חומר בידוד תרמי

 

1. איזה חומר בידוד לבחור?

אפשרויות - חומר מתועש | חומר טבעי

 

2. איזה עובי כדאי להתקין?

אם יש מקום עדיף לבחור את הלוח העבה ביותר, אחרת כדאי להוסיף כמה שכבות .

*דחיסות החומר פחות חשובה.

 

3.כמה זמן עיכוב חום אנחנו רוצים?

מהירות מעבר החום תלויה גם בעובי החומר וגם במהות החומר עצמו,ישנם חומרים שמצריכים הרבה אנרגיה כדי לחמם אותם וישנם חומרים שצריכים פחות, הנתון הקובע נקרא קיבולת אנרגטית של חומר - היינו כמה אנרגיה צריך להפיק כדי לחמם את החומר במעלה אחת , אשר נמדד ביחידות ג'אול (J)

*עדיף לבחור חומר בעל קיבולת אנרגטית גבוהה יותר.

 

קיבולת אנרגטית של חומרי בידוד שונים:

צמר זכוכית מינרלי - 670 J

צמר סלעים - J 870

ביולוז גזרי עיתונים - 1600 J

המפ יוטה תרמו נטור - 2300 J

 

נקודות חשובות

בבידוד תרמי, העובי וקיבולת האנרגטית הם המשפיעים המרכזיים על רמת הבידוד. עובי בידוד תרמי מינימלי במדינות המערב הוא 7.5 ס"מ. בישראל 5 ס"מ הוא העובי המקובל. על מנת לחסוך בהוצאות מיזוג או חימום הבית. מומלץ להתקין בגג מינימום עובי של 15 ס"מ ובקירות מינימום עובי של 10 ס"מ.

טבלת מקדמי בלימת רעש NRC לפי עובי

thermo  natur
thermo natur

קנבוס + יוטה לבידוד תרמי

 

לוח לבידוד עשוי מסיבי צמח הקנבוס + יוטה ממוחזרת שהוכיחו את יעילותם וחוזק הסיבים שלהם משך עשרות שנים, מבנה הנימים של הסיבים הטבעיים מגן באופן אמין על חומר הבידוד מפני חדירת לחות ומספק התנהגות טובה של איזון לחות ועמידות בפני עובש ברמת האיכות הגבוהה ביותר.

 

היוטה הוא אחד מהסיבים הטבעיים הנפוצים ביותר בעולם והוא שני רק לכותנה בכמות ובמגוון השימושים. לקנבוס וליוטה מוסיפים סודה טבעית להגנה מאש וסיבים טבעיים תומכים.

 

קומביינר המפ +יוטה הוא החומר עם הקיבולת האנרגטית הגבוהה ביותר מכל חומרי הבידוד.

 

מרכיבים: 60% סיבי המפ | 20% סיבי יוטה | 16% ביופולימרים | 4% סודה טבעית מעככת אש

צמח הקנביס

הקנביס נחשב לגידול חקלאי שדרישותיו מינימליות. הוא צורך מעט מים, אפשר לגדלו כמעט בכל אקלים ובדרך כלל אינו מצריך שימוש בחומרי הדברה. ההיסטוריה של הקנבוס מתחילה כנראה בסין שם החלו להשתמש בו בתעשיית הטקסטיל כמה אלפי שנים לפני הספירה.

 

עד סוף המאה ה-19 כבר ידעו בעולם לייצר ממנו כמה אלפי מוצרים, כולל לתאורה, נייר, מוצרי קוסמטיקה, מזון ועוד. לארצות הברית הגיע הקנביס יחד עם המתיישבים הראשונים מאירופה והיה לאחד הגידולים הפופולריים ביותר, תומס ג'פרסון ,ג'ורג וושינגטון גידלו אותו ואפילו הדגל האמריקאי הראשון נתפר מבד קנביס (בשנת 1775). הנייר עליו נכתב המסמך המקורי של הצהרת העצמאות האמריקאית היה עשוי קנביס. בשנת 1937 הוצא הקנבוס מחוץ לחוק בארצות הברית. בדצמבר 2019 ארה"ב התירה גידול קנביס .

 

צמח היוטה

חקלאים המגדלים יוטה מפזרים את הזרעים על האדמה המעובדת. בחלוף כארבעה חודשים מזמן הזריעה מתחיל הקציר. בדרך כלל קוצרים את הצמחים לאחר שהם פורחים, אך בטרם החלו לייצר זרעים. הקוצרים חותכים את הגבעולים קרוב לאדמה וקושרים אותם לאגודות.

 

את האגודות משרים החקלאים במים, זאת כדי לרכך את רקמות הצמח ובעזרת מיקרואורגניזמים, בתהליך דמוי תסיסה, לאפשר הפרדת הסיבים מהגבעולים. הסיבים עוברים ייבוש במהלך יומיים שלושה לאחר הפרדתם בתהליך הקרוי ניפוץ, לאחריו הם מוכנים לעיבוד. סיבי היוטה מדורגים לפי צבע, חוזק ואורך הסיב. הצבע נע בין לבן דהוי לחום והאורך בין מטר אחד לארבעה.

 

סיבי יוטה משמשים בעיקר לשם הכנת בד המשמש לאריזת כותנה גולמית ולהכנת שקים ובד גס. נהוג גם לשזור את הסיבים בווילונות, מושבי כיסאות, שטיחים, בדים מיוחדים (hessian cloth) וכבסיס ללינולאום.

bottom of page